Honungskaka med halloncoulis

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Blomsterhonung Ekologisk(LUNE DE MIEL) 170 g 010410
    Smör fett 80 % 140 g 55
    vetemjöl 200 g 332
    Hallon 20 g 243
    Blomsterhonung Ekologisk(LUNE DE MIEL) 35 g 010410
    15 pack medelstora Frigående(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 2 st 10341507
    Farinsocker 110 g 436
    Halloncoulis
  • Gör så här

    Beskrivning

    1. Värm honung, brunt socker och smör i en stor kastrull till smöret smälter.
    2. Ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt vetemjöl och äggen.
    3. Smöra en form, ca 24 cm i diameter och häll smeten i. Grädda kakan mitt i ugnen på 180 graders värme i 45 minuter.
    4. Halloncoulis: värm försiktigt 2 msk av honung och 2 msk hallon i en liten kastrull. Häll halloncoulis över kakan och dekorera med några hallon.
Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1578.49 kJ
Energi (kcal)375.97 kcal
Fett16.36 g
Kolhydrater52.7 g
Protein4.11 g
Fibrer0.99 g
Vitamin D0.3 µg
Vitamin C1.25 mg
Folat13.9 µg
Järn0.49 mg
Kalcium13.44 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Michaud Nordic
Beräknad pris ca. 3,00 kr (per portion)