Höstgryta med kantareller

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Pepparmix storköksburk(KOCKENS) 2 g 97002952
    Champinjoner 200 g 158
    Högrev nöt fett bortskuret 1 kg 66
    Morot sv 3 st 405
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 2 g 101970052
    Kranvatten 1 l
    Fint salt med jod 20 mg/kg(JOZO) 4 g 5221
    Broccoli 300 g 165
    Lagerblad hink(KOCKENS) 1 g 110690005
    Schalottenlök 8 st 463
    Köttbuljong pulver tärning 20 g 601413
    Timjan Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 2 g 110950052
    Smör fett 80 % 50 g 55
    Squash 175 g 374
    Palsternacka SV 3 st 185
  • Gör så här

    Tillagning

    1. Skär köttet i grytbitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och för över till gryta. Vispa gärna ur pannan efter varje gång med lite vatten och häll det över köttet.

    2. Tillsätt mer vatten tills köttet är täckt. Låt koka upp och skumma. Tillsätt buljongtärningar eller fond. Låt allt puttra samman och förbered grönsakerna.

    3. Skala morötter. Skär morötter, champinjoner och lök i mindre bitar. Lägg ner grönsakerna i grytan tillsammans med kryddor, späd eventuellt med mer vatten. Lägg på locket och låt sjuda 30-40 minuter eller tills köttet känns riktigt mört.

    4. Fräs squash och broccolibuketter i en panna och lägg över i grytan. Låt puttra med i några minuter. Strö över brynta kantareller, persilja och lingon.

    Tips! En skvätt rödvin eller grädde smakar också bra i grytan

    Garnering

    kantareller, hackad persilja, lingon

    Servera gärna kokt potatis eller ris till.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1785.27 kJ
Energi (kcal)427.11 kcal
Fett20.89 g
Kolhydrater18.47 g
Protein37.78 g
Fibrer7.44 g
Vitamin D1.09 µg
Vitamin C65.46 mg
Folat201.33 µg
Järn5.04 mg
Kalcium112.17 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 21,00 kr (per portion)