Inbakad torskrygg med parmaskinka och pesto

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Machésallat 200 g 460
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    Rostade pinjenötter 80 g 481
    Fint salt med jod(JOZO) 4 g 4504
    Druvkärnolja 225 g 568
    Gris skinka italiensk lufttorkad 100 g 506
    Torskryggfilé MSC 140-160g(ROYAL GREENLAND) 1.4 kg 130600854
    Saft från citron 2 st 382
    Riven parmesanost 40 g 37
    Vitlök klyftor 3 st 200
    Små potatis 2 kg 395
    Basilika färsk 20 g 466
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Mixa basilika, vitlök, citronsaft, parmesan och pinjenötter. Häll i oljan i en tunn stråle lite i sänder tills peston har en tjock konsistens. Smaka av med nymald salt, peppar och lite mer citron.

    Torka av fisken med hushållspapper, gnid in varje ryggbit med en matsked pesto och linda parmaskinka runt om. Lägg “fiskpaketen” på ett eldfast fat, droppa över lite olja och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugn i 180°C i 20-25 min. tills fisken känns fast och skinkan krispig.

    Servera tillsammans med den kokta småpotatisen som vänts samman med den resterande peston och krispiga salladsblad.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2153.29 kJ
Energi (kcal)513.86 kcal
Fett26.11 g
Kolhydrater35.29 g
Protein32.31 g
Fibrer5.19 g
Vitamin D0.03 µg
Vitamin C61.87 mg
Folat71.97 µg
Järn1.21 mg
Kalcium86.23 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 52,00 kr (per portion)