Jala’Pesco Nuggets med marinerade bönor och rotfrukter

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Nuggets lax grön jalapeno 1 kg 161054141
    Morot tvättad 700 g 400
    Palsternacka SV 500 g 185
    Höstpotatis rå skalad 600 g 395
    Rapsolja 55 g 461601
    Vitlök klyftor 4 st 200
    Kikärter konserv 500 g 161884
    Kidneybönor röda bönor konserv 500 g 161806
    Äkta kinesisk soya, plastflask 100 g 570242
    ingefära färsk 75 g 430
    Rivet skal från citron 1 st 382
    Timjan Ekologisk storköksburk 3 g 110950052
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto 1.5 g 102060052
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Skär rotfrukterna i mindre bitar, vänd dem i olja, pressad vitlök, salt och peppar och tillaga dem i förvärmd ugn i ca 20 minuter i 200 °C.

    Låt bönor och kikärter rinna av och blanda med soja, ingefära och citron i en het panna. Smaka av med salt och peppar.

    Tillaga 20 nuggets i ca 18 minuter vid 185 °C. Fördela dem på 10 tallrikar. Lägg upp bönor/kikärter och rotfrukter och strö över grovhackad timjan. Servera direkt.

    Tips

    Du kan också tillaga JalaPesco Nuggets i en fritös i ca 9 minuter vid 165 °C.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2144.61 kJ
Energi (kcal)519.35 kcal
Fett17.73 g
Kolhydrater58.76 g
Protein22.34 g
Fibrer11.78 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C32.5 mg
Folat118.04 µg
Järn2.36 mg
Kalcium115.46 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 16,00 kr (per portion)