Jala’Pesco Nuggets med rödbetor och avokadodipp

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Nuggets sej röd jalapeno 1 kg 161054133
    Rödbeta 10 st 195
    Creme Fraiche 28% fett 1 dl 360
    Senap sötstark pipflaska 110 g 560300
    Färsk eller torkad körvel 3 g 110680052
    Riven eller hyvlad parmensan 100 g 37
    Mogna avokado 3 st 257
    chili röd 1 st 168
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Svartpeppar malen Eko storköksburk 1.5 g 102060052
    Rivet skal från citron 1 st 382
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Koka rödbetorna i vatten tills de är mjuka, ca 30 minuter. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet.

    Mosa avokadoköttet med en gaffel eller en visp. Smaka av med finhackad chili, salt och peppar och ställ dippsåsen i kylskåpet.

    Blanda crème fraîche och senap och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i en spritspåse.

    Tillaga 20 nuggets i ugnen i ca 9 minuter vid 185 °C.

    Dela rödbetorna och fördela dem på 10 tallrikar tillsammans med nuggets. Spritsa senapsblandningen på rödbetorna och strö över hyvlad parmesan, citronskal, hackad körvel, salt och peppar.

    Ta fram avokadodippen och servera genast. 

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1554.5 kJ
Energi (kcal)366.03 kcal
Fett19.9 g
Kolhydrater28.77 g
Protein16.48 g
Fibrer3.67 g
Vitamin D0.03 µg
Vitamin C13.29 mg
Folat90.06 µg
Järn0.44 mg
Kalcium165.88 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 15,00 kr (per portion)