Kokoslinssoppa med grön curry

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Kryddpasta curry 6 g 544
    Kokosmjölk EKO(KUNG MARKATTA) 400 g 231810
    Quinoa Vit Krav(KUNG MARKATTA) 120 g 500355
    Zucchini i mindre bitar 200 g 374
    Vitlök klyftor 2 st 200
    Kokosolja KRAV Virgin (KUNG MARKATTA) 13.5 g 231806
    Röda Linser Eko(KUNG MARKATTA) 225 g 500378
    Kranvatten 1 l
    Grönsaksbuljong pulver Ekologisk(KUNG MARKATTA) 8 g 601415
    Riven ingefära 2 msk 430
  • Gör så här

    Så här gör du

    1. Koka quinoan enligt förpackning.
    2. Hetta upp oljan i en stor kastrull.
    3. Fräs vitlök och grön currypasta i någon minut.
    4. Tillsätt linser, buljong och ingefära.
    5. Koka upp och låt därefter puttra på låg värme i 10 minuter.
    6. Tillsätt zucchini och låt puttra i ytterligare 10 minuter.
    7. Häll över i en blender och mixa soppan slät. (Du kan även mixa den slät med en stavmixer.)
    8. Häll tillbaks i kastrullen och häll på kokosmjölken.
    9. Rör runt så att soppan blandas ihop.
    10. Skeda upp i skålar och rör ner färdigkokt quinoa och pressa över färsk limejuice.
    11. Servera!

    Receptet är skapat av Ann-Louise Hulter för Kung Markatta.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2049.79 kJ
Energi (kcal)491.6 kcal
Fett24.34 g
Kolhydrater48.93 g
Protein19.44 g
Fibrer21.27 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C12.26 mg
Folat15.23 µg
Järn0.16 mg
Kalcium21.71 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 7,00 kr (per portion)