Köttfärs och linssoppa med smak av citrus

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Rivet skal från citron 0.5 st 382
    Blandfärs 60/40 500 g 79
    Röda linser KRAV(KUNG MARKATTA) 225 g 500378
    Rivet skal från apelsin 5 g 381
    Lök gul, röd 1 st 397
    Kokosolja KRAV Virgin (KUNG MARKATTA) 27 g 231806
    Tomatpuré 22% KRAV(KUNG MARKATTA) 50 g 501821
    Cayennepeppar storköksburk(KOCKENS) 0.3 g 100060052
    Köttbuljong pulver Ekologiskt(KUNG MARKATTA) 8 g 601413
  • Gör så här

    Så här gör du:

    1. Hacka löken fint, ta fram en stor kastrull. Smält kokosfettet och i med löken och stek tills de fått lite färg.
    2. Tillsätt köttfärsen och bryn tills allt har fått färg.
    3. Tillsätt 1 liter kokande vatten, linser, buljongtärning, tomatpuré, och cayennepeppar.
    4. Rör runt så att allt blandar sig väl.
    5. Låt koka i ca 20 min eller tills linserna är helt kokta.
    6. Du kan behöva tillsätta mer vatten beroende på önskad konsistens.
    7. Tvätta en apelsin och en citron, finriv skalet och ha i precis i slutet.
    8. Servera med en klick turkisk yoghurt och Pågens Surdgesbröd Kärnsund.

    Receptet är skapat av Elif Schmidt för Kung Markatta.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1136.88 kJ
Energi (kcal)272.44 kcal
Fett7.55 g
Kolhydrater32.28 g
Protein14.73 g
Fibrer1.06 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C11.5 mg
Folat6.52 µg
Järn0.07 mg
Kalcium13.28 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 11,00 kr (per portion)