Krämig hallonbägare

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Creme Fraiche 28% fett 15 g 360
    Hallon frysta 250 g 243
    Färskost fett 27% typ Philadelphia 60 g 43
    CP Flytande Blomsterhonung(LUNE DE MIEL) 54 g 010410
    4 st Ladyfingers kakor till 4 portioner
  • Gör så här

    Beskrivning:

    1.      Blanda färskost, crème fraiche och 3 msk mild och frisk honung i en skål. Vispa blandningen i några minuter så att den blir luftig.

    2.      Mosa hallonen (utom 4 till dekoration) med en matsked honung.

    3.      Smula ett kex grovt för att täcka botten i bägarna. Lägg i en rågad matsked crème fraicheblandning och täck med ett lager mosade hallon. Upprepa lagren till bägarna är fulla.

    4.      Smula resten av kexen fint och fördela ovanpå bägarna. Låt stå kallt i 2 timmar.

    Dekorera med hallon och servera genast.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)498.06 kJ
Energi (kcal)118.66 kcal
Fett5.47 g
Kolhydrater14.7 g
Protein1.61 g
Fibrer2.31 g
Vitamin D0.02 µg
Vitamin C15.63 mg
Folat18.85 µg
Järn0.65 mg
Kalcium27.65 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Michaud Nordic
Beräknad pris ca. 4,00 kr (per portion)