Krämig risotto med äpplen & pinjenötter

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Äpple grönt typ Golden delicious Granny Smith 450 g 385
    Grönsaksbuljong pulver Ekologisk(KUNG MARKATTA) 20 g 601415
    Risottoris Carnaroli KRAV(KUNG MARKATTA) 500 g 590335
    Smör fett 80 % 10 g 55
    Matlagningsvin Vitt(Druvan) 150 g 7340
    Fint salt med jod(JOZO) 6 g 4504
    Lök gul, röd 200 g 397
    Agavesirap(Sunny Bio) 63 g 250650
    Pinjenötter 60 g 481
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 6 g 102060052
    Parmesanost hårdost riven fett 30% 70 g 37
  • Gör så här

    Beskrivning:

    1. Smält hälften av smöret i en sautépanna, lägg i finhackad lök och bryn till en gyllene yta.
    2. Häll i ris och låt puttra i en minut under omrörning, tills riset har blivit halvt genomskinligt.
    3. Häll sedan i vitt vin och låt riset absorbera vinet, blanda sedan i buljong (1liter), lite i taget, under omrörning.
    4. Skala och hacka äpplen i små bitar, bryn sedan äppelbitarna med resten av smöret, salta och peppra, lägg sedan till agavesirap och låt smälta.
    5. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
    6. Servera riset toppat med parmesan, äpple och pinjenötter.

    Man kan lägga till lite mascarponeost så att riset blir ännu mer krämigt.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1892.76 kJ
Energi (kcal)452.27 kcal
Fett6.37 g
Kolhydrater85.29 g
Protein11.12 g
Fibrer3.25 g
Vitamin D0.03 µg
Vitamin C2.6 mg
Folat9.68 µg
Järn0.25 mg
Kalcium174.11 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Michaud Nordic
Beräknad pris ca. 13,00 kr (per portion)