Kryddig fisksoppa

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Grön paprika 5 st 371
    Olivolja extra virgin(DO-IT) 1 hg 161607
    Gul lök 5 st 397
    Vitlöksklyftor 3 st 200
    Paprika Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 10 g 12056,052
    Fiskbuljong ätf 3 l 438
    Spiskummin malen storköksburk(KOCKENS) 1 g 100612052
    Lagerblad purepak(KOCKENS / LYCKEBY CULINAR AB) 2 g 110690005
    Torskryggfilé MSC 120-140g(ROYAL GREENLAND) 600 g 130600844
    Röd paprika 5 st 370
    Timjan Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 5 g 110950052
    Salt och Peppar
  • Gör så här

    Skär lök och paprika i tärningar och bryn dem i olivolja. Tillsätt krossad vitlök, timjan, lagerblad, paprikapulver och stött spiskummin. 
    Bryn snabbt och tillsätt buljongen.

    Koka väl i cirka 1 timme och smaka av med salt och peppar.

    Skär fisken i små bitar, som tillsätts i soppan. Värm upp soppan utan att koka den.

    Servera med grovt bröd.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)810.53 kJ
Energi (kcal)191.09 kcal
Fett10.89 g
Kolhydrater8.99 g
Protein11.73 g
Fibrer2.71 g
Vitamin D0.03 µg
Vitamin C162.02 mg
Folat63.33 µg
Järn0.77 mg
Kalcium38.69 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 13,00 kr (per portion)