Kryddörtsbakad flunda med två sorters broccoli och curryris

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Flundrafilé menunierepanerad 49-61g 1100 g 152290000
    Broccoli 2 st 165
    Muskotnöt malen 1.5 g 101690052
    Hönsbuljong ätf 1 dl 442
    Vitt Basmatiris KRAV 800 g 590329
    Curry storköksburk 20 g 97009205
    Äkta kinesisk soya, plastflask 100 g 570242
    chili röd 1 st 168
    Vitlök klyftor 4 st 200
    Rosmarin storköksburk 5 g 110731052
    Timjan purepak 5 g 110950052
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade 1.5 g 101970052
    0,5 dl citronolja till 10 portioner 0
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Skär broccolin i större buketter. Skär 10 buketter fint på mandolin och lägg i isvatten.

    Ångkoka resten på svag värme till dess att den är mjuk – ca 10 min. Kör buketterna i matberedare och smaka av purén med riven muskot, salt och peppar. Värm purén före servering eller håll den ljummen.

    Koka riset enligt anvisningarna och blanda det sedan med curry, sojasås, citronolja, finhackad chili och pressad vitlök.

    Tillaga de frysta flundrafiléerna enligt anvisningarna på förpackningen. Ta ut flundran när det är 3 till 5 minuter kvar och strö över finhackad rosmarin och timjan. Låt den sedan lagas klar tillsammans med kryddörterna.

    Servera genast tillsammans med de tunna broccoliskivorna, broccolipurén och curryriset.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2011.69 kJ
Energi (kcal)477.1 kcal
Fett9.62 g
Kolhydrater73.13 g
Protein22.36 g
Fibrer3.1 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C28.75 mg
Folat53.07 µg
Järn0.24 mg
Kalcium20.82 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 14,00 kr (per portion)