Kyckling med honungssås & mandelspån

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Creme Fraiche 28% fett 4 msk 360
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Hackad gul lök 2 st 397
    Kyckling lår m skinn rå 500 g 122
    hackad och rostad mandel 100 g 428
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 55 g 841805
    CP Flytande Blomsterhonung(LUNE DE MIEL) 70 g 010410
    Smör fett 80 % 15 g 55
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    Couscous fullkorn KRAV(KUNG MARKATTA) 200 g 500353
  • Gör så här

    Beskrivning:

    1.  Sätt ugnen på 180°C.
    2. Lägg kycklinglår, lök och olivolja i en form. Låt kycklinglåren blandas med olivoljan och löken. Salta och peppra. Lägg i en ugnssäker form och ställ in i ugnen i 45 min.
    3. Tillaga couscous enligt instruktioner på förpackningen
    4. Ta olivoljan och löken som gräddats med kycklinglåren och mixa med crème fraiche. Häll det sedan i en skål tillsammans med en klick smör och honung. Rör om tills såsen har tjocknat.
    5. Lägg upp kycklinglåren på ett uppläggningsfat och häll över såsen. Strö över rostade mandlar. Servera rätten varm med couscous.
Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3482.4 kJ
Energi (kcal)830.4 kcal
Fett51.53 g
Kolhydrater54.94 g
Protein36.75 g
Fibrer3.89 g
Vitamin D1.91 µg
Vitamin C3.71 mg
Folat39.63 µg
Järn1.87 mg
Kalcium39.95 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Michaud Nordic
Beräknad pris ca. 14,00 kr (per portion)