Lailas cheesecake med lime

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Creme Fraiche 28% fett 3 dl 360
    Florsocker 1.5 dl 326
    Gelatinpulver purepak(KOCKENS) 2.85 g 83760
    Saft från 1 lime och skal från 1,5 1.5 st 462
    Hallon 0.25 l 243
    Digestivekex fullkorn glutenfria 250 g 486
    Smör smält 100 g 55
    Färskost fett 27% typ Philadelphia 300 g 43
    Blåbär 0.25 l 242
    Botten
    Fyllning
  • Gör så här

    1. Krossa kexen i en mixer. Tillsätt det smälta smöret och blanda. Tryck ut smulorna jämnt i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Låt stå i kyl minst 20 minuter.

    2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Rör osten mjuk och blanda den med limeskal och florsocker. Crème fraiche vispas i en separat skål till fluffigt skum.

    3. Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt tillsammans med limesaften på svag värme i en kastrull. Låt svalna tills det är en simmig lösning. Rör ner den inte allt för kalla ostmassan, lite i taget, i den avsvalnade gelatinlösningen. Tillsätt crème fraichen försiktigt. Smaka av. Häll massan över bottnen och låt stå och stelna i kylen i minst två timmar, gärna till nästa dag.

    4. Garnera med valfria bär.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2823.82 kJ
Energi (kcal)675.06 kcal
Fett48 g
Kolhydrater54.76 g
Protein5.46 g
Fibrer3.01 g
Vitamin D0.1 µg
Vitamin C12.98 mg
Folat25.55 µg
Järn1.63 mg
Kalcium132.07 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 13,00 kr (per portion)