Lailas grova och nötiga fruktbröd

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Fint salt med jod(JOZO) 6 g 4504
    Filmjölk fett 3% 5 dl 487
    BiB Äggvita utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 30 g 3772000
    Bovete hela el krossade korn 40 g 500144
    Valnötsbitar Ekologiska(KUNG MARKATTA) 50 g 110213
    Grov Mjölmix glutenfri mjölkfri(LAILAS) 235 g 55008501
    Dadlar torkade 35 g 110202
    Bikarbonat purepak(KOCKENS) 10 g 83970
    Sirap mörk 125 g 485
    Sesamfrön purepak(KOCKENS) 0 g 83896
    Linfrö(KUNG MARKATTA) 40 g 500153
    Aprikoser osvavlade KRAV(KUNG MARKATTA) 35 g 110201
    1 bröd
    1 msk psylliumfröskal till 1 bröd
  • Gör så här

    Tillagning

    1. Blanda psylliumfröskal, boveteflingor, bikarbonat och salt med filmjölken. Låt stå i minst 5 minuter för att svälla.

    2. Blanda ner resterande ingredienser men ta Lailas Mjölmix till sist. Det blir en lös deg som sedan hälls i en bakpappersklädd form, 1 ½ l.

    3. Pensla med lätt vispad äggvita och strö över valfria frön. Sätt in brödet i 250 °C varm ugn och sänk genast till 150 °C. Grädda 1 timme och 15 minuter. Ta brödet ur formen och låt stå på galler ca 10 minuter på eftervärmen.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)970.37 kJ
Energi (kcal)230.24 kcal
Fett6.57 g
Kolhydrater36.02 g
Protein5.62 g
Fibrer4.37 g
Vitamin D0.39 µg
Vitamin C0 mg
Folat7.21 µg
Järn0.26 mg
Kalcium61.54 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 4,00 kr (per portion)