Lättlagad lax med ingefära och honung

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Lök gul 1 st 415
    Äkta kinesisk soya, plastflask(Druvan) 45 g 570242
    Vitlök klyftor 2 st 200
    Fairtrade Blomsterhonung(LUNE DE MIEL) 54 g 550430
    Laxfilé portion 125 gr(ROYAL GREENLAND) 500 g 141440554
    Creme Fraiche 28% fett 3 msk 360
    Chilipeppar fryst 1 st 491
    Ingefära granulerad 100 g 430
  • Gör så här

    Beskrivning:

    1. Grovriv den skalade ingefäran och blanda med honung, soja, finhackad chili och finskivad vitlök och gul lök till en marinad. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form och häll marinaden över.
    2. Ställ mitt i ugn på 175°C under ca 20-30 minuter tills laxen är färdig. Ta upp laxen på ett fat och häll av spadet i en kastrull. Blanda med crème fraiche och låt koka upp till en krämig sås. Smaka eventuellt av med mer soja eller honung.
    3. Servera med jasminris och en blandsallad.

    Tillagningsanvsiningar för dig som använder Rationalugn, klicka här.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1441.14 kJ
Energi (kcal)344.42 kcal
Fett18.17 g
Kolhydrater16.03 g
Protein27.5 g
Fibrer0.46 g
Vitamin D0.01 µg
Vitamin C14.16 mg
Folat6.92 µg
Järn0.15 mg
Kalcium15.86 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Michaud Nordic
Beräknad pris ca. 25,00 kr (per portion)