Lättpanerad torskfilé med rostad blomkål och dill med brynt smör- och sojasås

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Torskryggfilé MSC 120-140g(ROYAL GREENLAND) 400 g 130600844
    vetemjöl 3 msk 332
    Smör fett 80 % 250 g 55
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 50 g 841805
    Dill fryst 30 g 169
    Parmesanost hårdost fett 30% 100 g 37
    Äkta kinesisk soya, plastflask(Druvan) 45 g 570242
    Blomkål 1 st 164
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 1 g 101970052
    Höstpotatis rå skalad 450 g 395
  • Gör så här

    Tillagning

    Dela blomkålen i fina jämnstora buketter och stek den i lite av oljan tills den fått fin gyllenbrun färg (den ska vara lite al dente). Smaksätt med salt och peppar och till sist med dill innan servering. Mjöla, salta och peppra torskfilén och stek den sedan i lite smör och olja tills den fått fin färg i ca 4 minuter per sida. Bryn det resterande smöret (tills det är gyllenbrunt) och tillsätt sojan efter att smöret svalnat något. 

    Servera tillsammans med kokt potatis.

    Lägg upp torskfilén på en tallrik, lägg blomkålen med dill ovanpå, strö över den hyvlade parmesanosten och häll till sist det brynta smöret med soja över.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3760.35 kJ
Energi (kcal)897.2 kcal
Fett71.65 g
Kolhydrater29.34 g
Protein31.47 g
Fibrer4.55 g
Vitamin D0.37 µg
Vitamin C91.28 mg
Folat94.03 µg
Järn1.24 mg
Kalcium394.31 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 19,00 kr (per portion)