Linssoppa med quinoa, kokosgrädde, basilika & citron

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Blomkål 600 g 164
    Quinoa Vit Krav(KUNG MARKATTA) 160 g 500355
    Belugalinser EKO(URTEKRAM) 225 g 500372
    Grönsaksbuljong pulver Ekologisk(KUNG MARKATTA) 8 g 601415
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 42 g 841805
    Vitlök klyftor 4 st 200
    Saft och zest från citron 0.5 st 382
    Basilika purepak(KOCKENS) 2 g 83971
    Rotselleri strimlad 2 kg 350 g 193
    Kokosgrädde Eko 22% fetthalt(KUNG MARKATTA) 400 g 231807
    Kokosolja KRAV Virgin (KUNG MARKATTA) 15 g 231806
  • Gör så här

    Så här gör du:

    1. Fräs vitlöken försiktigt i kokosoljan en minut, utan att den tar färg.
    2. Tillsätt blomkål, rotselleri och buljong.
    3. Låt koka i ca 20 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
    4. Koka belugalinserna i vatten i ca 15 minuter. Passa dem noga så att de inte kokar sönder. De ska vara al dente när de är klara. Häll av vattnet.
    5. Rör ihop linserna med olivolja, zest och juice från citronen och smaka av med salt och peppar.
    6. Koka quinoan enligt förpackning.
    7. När soppan kokat klart tillsätt kokosgrädden och basilikabladen. Mixa den slät med en stavmixer eller i en blender.
    8. Servera tillsammans med en stor sked belugalinser och quinoa. Rör ihop allt och ät!

    Receptet är skapat av Ann-Louise Hulter för Kung Markatta.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2092.01 kJ
Energi (kcal)498.88 kcal
Fett26.96 g
Kolhydrater41.82 g
Protein17.57 g
Fibrer12.71 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C90.18 mg
Folat123.84 µg
Järn0.57 mg
Kalcium46.39 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 9,00 kr (per portion)