Macka med varmrökt lax

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Hårdkokta ägg 4 st 10341507
    Varmrökt laxfilé 800-1600g(ROYAL GREENLAND) 200 g 141410011
    Rucolasallat 75 g 453
    Fint salt med jod 20 mg/kg(JOZO) 1.3 g 5221
    Levain (PÅGEN) 160 g 262
    Vattenkrasse 50 g 465
    WASABIPASTA PREMIUM(Blue Dragon) 15 g
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 0.5 g 102060052
    Smör fett 80 % 55 g 55
    Gurka 0.5 st 369
    Turkisk Yoghurt Ekologisk(LINDAHLS) 30 g 362
    Dill fryst 15 g 169
  • Gör så här

    Sandra Mastios levainmacka med varmrökt lax och äggröra med sting.

    Tillagning

    1. Mosa de hårdkokta äggen lite grovt i en skål, rör ner wasabi, grekisk yoghurt, dill, salt och peppar.
    2. Bred smör på bröden och lägg på generöst med långa skivor gurka och ruccola.
    3. Fördela äggröran över bröden och toppa med varmrökt lax som du delat i mindre bitar. Toppa med krassen och servera gärna lite grönsallad till.
Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1900.13 kJ
Energi (kcal)457.46 kcal
Fett30.1 g
Kolhydrater21.34 g
Protein23.58 g
Fibrer2.19 g
Vitamin D0.91 µg
Vitamin C15.86 mg
Folat56.69 µg
Järn1.7 mg
Kalcium96.36 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 19,00 kr (per portion)