Marockansk couscous med veggobullar

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Vitlök klyftor 2 st 200
    Persilja fryst 30 g 188
    Cashewnötter 1 dl 502
    Grönsaksbuljong pulver Ekologisk(KUNG MARKATTA) 10 g 601415
    Persilja 30 g 189
    SOJADRYCK EKO(ALPRO SOJA) 100 g 541414
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Kanel malen Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 1 g 101821052
    Apelsin medelstor 250 g 381
    Turkisk Yoghurt Ekologisk(LINDAHLS) 250 g 362
    Harissa(KOCKENS) 2 g 97009752
    Spiskummin malen storköksburk(KOCKENS) 1 g 100612052
    Sojafärs torkat KRAV(KUNG MARKATTA) 125 g 107165
    Ströbröd 1 dl 472
    Kranvatten 4 dl
    Getost chèvre vitmögelost fett 25% 100 g 474
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 30 g 841805
    Gurkmeja purepak(KOCKENS) 1 g 83783
    Couscous fullkorn KRAV(KUNG MARKATTA) 320 g 500353
  • Gör så här

    Så här gör du:

    1. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla.
    2. Blanda sedan ner den vegetariska färsen, hackad persilja, pressad vitlök, harissa och salt.
    3. Rulla till bollar.
    4. Stek i olivolja precis innan serveringen.
    5. Koka couscousen med buljongen enligt förpackningen.
    6. Skär apelsinerna i tärningar.
    7. Blanda couscous med kryddor och vänd sedan ner nötter, örter och apelsin.
    8. Mosa osten och blanda med yoghurten.
    9. Servera!

    Receptet är skapat av Mikaela Östlund för Kung Markatta.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3504.66 kJ
Energi (kcal)833 kcal
Fett36.21 g
Kolhydrater88.34 g
Protein39.92 g
Fibrer3.38 g
Vitamin D0.22 µg
Vitamin C60.75 mg
Folat67.11 µg
Järn4.83 mg
Kalcium149.39 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 14,00 kr (per portion)