Matiga muffins med soltorkade tomater, chèvre & honung

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Fint salt med jod(JOZO) 0 g 4504
    Basilika 20 g 466
    bakpulver 4 g 55006410
    Fairtrade Blomsterhonung(LUNE DE MIEL) 0 g 550430
    Getost chèvre vitmögelost fett 25% 200 g 474
    Valnötshalvor KRAV(KUNG MARKATTA) 50 g 110213
    Tomater soltorkade 300 g 282
    Olivolja extra virgin(DO-IT) 70 g 161607
    vetemjöl 150 g 332
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 0 g 102060052
    BIB Helägg utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 180 g 3712000
    Mjölk 3% fett 1.25 dl 423
  • Gör så här

    Beskrivning:

    1. Sätt ugnen på 180°C.
    2. Värm mjölk i en liten kastrull. Vispa ägg, mjöl, bakpulver, salt & peppar i en stor skål. Tillsätt olja och den varma mjölken. Tillsätt soltorkade tomater, basilikablad och valnötter och rör om.
    3. Skär chèvreosten i bitar.
    4. Fyll varje muffinsform till hälften med smeten, lägg i en bit chèvreost och toppa med en droppe honung. Fyll på med resten av smeten.
    5. Grädda i 25 minuter mitt i ugnen.
Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1042.42 kJ
Energi (kcal)249.26 kcal
Fett18.77 g
Kolhydrater12.04 g
Protein7.91 g
Fibrer0.45 g
Vitamin D0.13 µg
Vitamin C0.35 mg
Folat12.34 µg
Järn0.2 mg
Kalcium67.74 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Michaud Nordic
Beräknad pris ca. 6,00 kr (per portion)