Mazariner med nöttopping & honung

-
Ingredienserna
Ingredienser Mängd Beställningsnummer vetemjöl 50 g 332 Smör fett 80 % 50 g 55 BIB Helägg utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 60 g 3712000 BIB Helägg utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 120 g 3712000 Strösocker 80 g 324 Pinjenötter 40 g 481 vetemjöl 150 g 332 Smör fett 80 % 100 g 55 Eko blomsterhonung(LUNE DE MIEL) 18 g 025527 Smör fett 80 % 100 g 55 Marsipan Vit (KåKå) 150 g 493 Vispgrädde 40% 1L KRAV 0.5 dl 363 Strösocker 150 g 324 Florsocker 50 g 326 Hasselnötter KRAV(KUNG MARKATTA) 125 g 110221 Mördeg Fyllning Topping -
Gör så här
Beskrivning:
Mördeg- Smula smöret tillsammans med mjöl och florsocker.
- Knåda ihop degen med hjälp av 1 ägg.
- Låt degen vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
Fyllning
- Rör socker och marsipan, tillsätt mjukt smör lite i taget, och rör ordentligt.
- Knäck i äggen 1 i taget under omrörning.
- Sikta ner mjölet och rör smidigt.
- Kavla ut mördegen till 3 mm tjocklek på mjölat bord.
- Fördela degen i små formar.
- Fördela mazarinmassan ovanpå mördegen, men inte ända upp, det ska finnas plats för topping också.
- Grädda i 8 minuter i 185 °C.
- Låt svalna.
Topping
- Rosta hasselnötterna och pinjenötter på en plåt med bakplåtspapper i ugnen ca 10 minuter.
- Ta ut nötterna ur ugnen och hacka de grovt.
- Koka smör, socker, grädde och honung i en gryta på medelvärme tills det tjocknar och blir gyllene.
- Ta bort från värmen, vänd ner nötterna.
- Ta ut kakorna ur formarna, fördela den varma nötsmeten över och grädda i 185 °C i 5 minuter.
- Låt svalna och servera.
Blir cirka 8 mazariner.