Mazariner med nöttopping & honung

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    vetemjöl 50 g 332
    Smör fett 80 % 50 g 55
    BIB Helägg utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 60 g 3712000
    BIB Helägg utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 120 g 3712000
    Strösocker 80 g 324
    Pinjenötter 40 g 481
    vetemjöl 150 g 332
    Smör fett 80 % 100 g 55
    Eko blomsterhonung(LUNE DE MIEL) 18 g 025527
    Smör fett 80 % 100 g 55
    Marsipan Vit (KåKå) 150 g 493
    Vispgrädde 40% 1L KRAV 0.5 dl 363
    Strösocker 150 g 324
    Florsocker 50 g 326
    Hasselnötter KRAV(KUNG MARKATTA) 125 g 110221
    Mördeg
    Fyllning
    Topping
  • Gör så här

    Beskrivning:
    Mördeg

    • Smula smöret tillsammans med mjöl och florsocker.
    • Knåda ihop degen med hjälp av 1 ägg.
    • Låt degen vila i kylskåpet i ca 30 minuter.

    Fyllning

    • Rör socker och marsipan, tillsätt mjukt smör lite i taget, och rör ordentligt.
    • Knäck i äggen 1 i taget under omrörning.
    • Sikta ner mjölet och rör smidigt.
    • Kavla ut mördegen till 3 mm tjocklek på mjölat bord.
    • Fördela degen i små formar.
    • Fördela mazarinmassan ovanpå mördegen, men inte ända upp, det ska finnas plats för topping också.
    • Grädda i 8 minuter i 185 °C.
    • Låt svalna.

    Topping

    • Rosta hasselnötterna och pinjenötter på en plåt med bakplåtspapper i ugnen ca 10 minuter.
    • Ta ut nötterna ur ugnen och hacka de grovt.
    • Koka smör, socker, grädde och honung i en gryta på medelvärme tills det tjocknar och blir gyllene.
    • Ta bort från värmen, vänd ner nötterna.
    • Ta ut kakorna ur formarna, fördela den varma nötsmeten över och grädda i 185 °C i 5 minuter.
    • Låt svalna och servera.

    Blir cirka 8 mazariner.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3891.86 kJ
Energi (kcal)929.83 kcal
Fett56.67 g
Kolhydrater95.57 g
Protein11.18 g
Fibrer3.22 g
Vitamin D0.22 µg
Vitamin C2.11 mg
Folat8.33 µg
Järn1.22 mg
Kalcium37.24 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Michaud Nordic
Beräknad pris ca. 14,00 kr (per portion)