Medelhavsomelett

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 1 g 102060052
    Tomater soltorkade 100 g 282
    Oregano Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 1.5 g 110810052
    Kalamataoliver KRAV med kärna(KUNG MARKATTA) 75 g 841802
    Grillad strimlad paprika 0.5 st 370
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 7 g 841805
    BIB Helägg utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 240 g 3712000
    Kranvatten 4 msk
    Finhackad gul lök 0.5 st 397
    Fint salt med jod(JOZO) 2 g 4504
  • Gör så här

    Omelett är riktig snabbmat som man lätt fixar ihop om man har sisådär 10-15 minuter att tillgå. Finns det ägg i kylskåpet så är det inga problem. Denna omelett med medelhavsinfluenser är härligt smakrik och passar bra att servera med en enkel grönsallad och lite parmesanost.

    Så här gör du:

    1. Vispa ihop ägg, vatten, oregano, salt och peppar lätt med en gaffel.
    2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, grillad paprika, lättorkade tomater och kalamataoliver några minuter på medelvärme.
    3. Tillsätt omelettsmeten och låt omeletten gå färdigt på svag värme tills den stelnat, men fortfarande är lite krämig i mitten.
    4. Servera tillsammans med en enkel grönsallad och toppa med parmesanost

    Reptet är skapat av Lina Abrahamsson för Kung Markatta.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1589 kJ
Energi (kcal)378.65 kcal
Fett30.83 g
Kolhydrater7.12 g
Protein16.95 g
Fibrer2.23 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C46.85 mg
Folat22.56 µg
Järn0.14 mg
Kalcium10.97 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 13,00 kr (per portion)