Mjuk pepparkaka

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Smör fett 80 % 100 g 55
    15 pack medelstora Frigående(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 2 st 10341507
    vetemjöl 3 dl 332
    Nejlikor malda purepak(KOCKENS) 2 g 83875
    Kanel malen Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 5 g 101821052
    Kardemumma malen purepak(KOCKENS) 2 g 83805
    Lingonsylt 1 dl
    Bikarbonat purepak(KOCKENS) 5 g 83970
    Gräddfil fett 12% 1 dl 361
    Kardemummakärnor storköksburk(KOCKENS) 2 g 101861052
    Ingefära malen purepak(KOCKENS) 2.5 g 309914
  • Gör så här

    Så här gör du:

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 175°C. Matfettet bör vara rumsvarmt.
    2. Smöra och ströbröa en kakform.
    3. Rör ihop matfett med socker i en bunke.
    4. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil och lingonsylt.
    5. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en bunke.
    6. Tillsätt mjölblandningen i den andra bunken och rör ut till jämn smet. Häll smeten i kakformen. Sätt in nertill i ugnen i 50-60 minuter. 
    7. Stick ner en trästicka i smeten, dra ut och känn efter att stickan är torr (=klar).
    8. Häll upp lite florsocker och tillsätt några droppar vatten till en trögflytande vätska. Ringla ett fint mönster över kakan med en sked.
Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)964.98 kJ
Energi (kcal)230.63 kcal
Fett13.72 g
Kolhydrater22.19 g
Protein4.27 g
Fibrer0.95 g
Vitamin D0.28 µg
Vitamin C0.56 mg
Folat13.73 µg
Järn0.47 mg
Kalcium26.66 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Lantägg
Beräknad pris ca. 2,00 kr (per portion)