Mozzarella-överbakad kycklingfilé

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Rapsolja (paradisolja)(KUNG MARKATTA) 15 g 461601
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 0.5 g 101970052
    Aubergine 1 st 367
    Kycklingfilé 90-120 g 4 st 118
    Bulgur Fullkorn Krav(KUNG MARKATTA) 300 g 6567
    Palsternacka SV 1 st 185
    Mozzarella ost fett 20 % 125 g 44
    Fint salt med jod(JOZO) 6 g 4504
  • Gör så här

    Tillagning:

    Bulgur till servering.

    Värm ugnen till 250°.

    Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Banka ut kycklingfiléerna med t ex en liten kastrull. Salta och peppra.

    Skala palsternackan och skär den på längden i skivor. Skär auberginen i ½-cm tjocka skivor.

    Värm en stekpanna med lite rapsolja. Fräs grönsakerna ca 1 minut på varje sida.

    Bryn sedan kyckling 2 minuter på varje sida.

    Lägg kycklingen på ett ugnssäkert fat

    Lägg grönsakerna ovanpå. Skär mozzarellan i tunna skivor och fördela skivorna på kycklingen. Strö slutligen över strimlor av soltorkade tomater.

    Baka rätten i ugnen ca 7 minuter. Stick i kycklingen och kontrollera att köttsaften är ofärgad.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2160.65 kJ
Energi (kcal)512.88 kcal
Fett13.67 g
Kolhydrater58.61 g
Protein37.23 g
Fibrer8.86 g
Vitamin D0.42 µg
Vitamin C8.08 mg
Folat69.54 µg
Järn1.28 mg
Kalcium127.29 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 10,00 kr (per portion)