Nudlar med broccoli, ägg och räkor

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Kranvatten 2 l
    15 pack medelstora Frigående(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 10 st 10341507
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Purjolök 40 g 398
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    Ramen nudlar eller bovetenudlar 1.2 kg 141001
    Kycklingbuljong pulver Ekologiskt(KUNG MARKATTA) 40 g 601411
    Broccoli 2 st 165
    Räkor skalade RG MSC 200-300(ROYAL GREENLAND) 1 kg 105550820
  • Gör så här

    Tillagning

    Skär broccolin i buketter och snitta purjolöken fint.

    Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och kyl av dem i isvatten.

    Koka äggen i 7 minuter, skala och dela dem på mitten.

    Koka upp buljongen och smaka av med salt och peppar. Koka sedan broccolibuketterna i buljongen i 4 minuter. Tillsätt slutligen nudlar och purjolök och koka kort.

    Fördela nudlar, salladslök och broccoli i 10 skålar och häll buljongen över.

    Lägg ägg och räkor i skålarna och servera genast.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2553.14 kJ
Energi (kcal)605.42 kcal
Fett11.44 g
Kolhydrater75.86 g
Protein42.61 g
Fibrer15.23 g
Vitamin D0.84 µg
Vitamin C25.71 mg
Folat83.6 µg
Järn1.37 mg
Kalcium58.36 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 21,00 kr (per portion)