Nuggets på bönsallad med citronolja och kapris

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Fish Nuggets tempurapan MSC stekt(ROYAL GREENLAND) 1.5 kg 154054102
    Svarta bönor Krav(KUNG MARKATTA) 500 g 161809
    Gröna bönor 500 g 174
    Kapris i lag hink(KOCKENS) 200 g 309911
    Lök röd 250 g 399
    Akaciahonung(LUNE DE MIEL) 70 g 500401
    Sojabönor Edamame(ARDO) 500 g 197
    Koriander färsk(Chef´s Cut) 5 g 552
    Lime 2 st 462
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 2 g 101970052
    rapsolja 45 g 461601
    Potatis eller sötpotatis 1 kg 395
    0,5 dl citronolja till 10 portioner
  • Gör så här

    Tillagning

    Skala potatisen (prova gärna med sötpotatis) och skär i mindre bitar. Blanda med olja, salt och peppar och ugnsrosta i 20 minuter vid 200 °C.

    Koka de svarta bönorna (som har varit blötlagda) tills de är mjuka, ca 15 minuter. Blanchera de gröna bönorna i 4 minuter.

    Blanda kapris, kaprislag, hackad rödlök, honung och citronolja.

    Blanda de gröna bönorna med svarta bönor, edamamebönor, potatis, kaprisblandningen och grovhackad koriander. Smaka av med salt och peppar och servera omedelbart med tinade nuggets och limeklyftor.

    Tips! Frysta nuggets kan också värmas i ugnen i ca 15 minuter vid 185 °C.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2870.65 kJ
Energi (kcal)684.38 kcal
Fett19.36 g
Kolhydrater70.3 g
Protein46.7 g
Fibrer15.26 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C31.76 mg
Folat46.2 µg
Järn1.01 mg
Kalcium39.12 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 16,00 kr (per portion)