Nuggets på ljummen ärtsallad med grön curry och blekselleri

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Fish Nuggets tempurapan MSC stekt 1 kg 154054102
    KRAV Jasminris Fullkorn 1 kg 590346
    Blekselleri 50 g 503
    Gröna ärter frysta 500 g 201
    Gröna bönor Haricots Verts frysta 500 g 174
    Hönsbuljong ätf 5 dl 442
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto 2 g 102060052
    Kryddpasta curry 15 g 544
    ev 250g ärtskott till 10 portioner 0
  • Gör så här

    Tillagning

    Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

    Skär bleksellerin i tunna strimlor på längden med en potatisskalare. Lägg strimlorna i isvatten och ställ åt sidan. Isvattnet får dem att rulla ihop sig och bli krispiga.

    Dela bönor/sockerärtorna eller skär dem i strimlor och blanda med gröna ärtor.

    Varm ärtblandningen i buljongen och smaka av med grön curry, salt och peppar. Vänd ned selleristrimlor och ärtskott i blandningen.

    Servera omedelbart med tinade nuggets och ris.

    Tips! Frysta nuggets kan också värmas i ugnen i ca 15 minuter vid 185 °C.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2474.05 kJ
Energi (kcal)590.95 kcal
Fett9.66 g
Kolhydrater91.89 g
Protein28.31 g
Fibrer6.67 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C18.95 mg
Folat77.65 µg
Järn1.14 mg
Kalcium54.5 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 12,00 kr (per portion)