Nuggets på ljummen ärtsallad med grön curry och blekselleri

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Fish Nuggets tempurapan MSC stekt(ROYAL GREENLAND) 1.5 kg 154054102
    KRAV Jasminris Fullkorn (råris) (KUNG MARKATTA) 1 kg 590346
    Blekselleri 50 g 503
    Gröna ärter frysta 500 g 201
    Hönsbuljong ätf 5 dl 442
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    Gröna bönor Haricots Verts frysta 500 g 174
    Kryddpasta curry 15 g 544
    ev 250g ärtskott till 10 portioner
  • Gör så här

    Tillagning

    Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

    Skär bleksellerin i tunna strimlor på längden med en potatisskalare. Lägg strimlorna i isvatten och ställ åt sidan. Isvattnet får dem att rulla ihop sig och bli krispiga.

    Dela bönor/sockerärtorna eller skär dem i strimlor och blanda med gröna ärtor.

    Varm ärtblandningen i buljongen och smaka av med grön curry, salt och peppar. Vänd ned selleristrimlor och ärtskott i blandningen.

    Servera omedelbart med tinade nuggets och ris.

    Tips! Frysta nuggets kan också värmas i ugnen i ca 15 minuter vid 185 °C.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2838.55 kJ
Energi (kcal)677.95 kcal
Fett13.06 g
Kolhydrater96.89 g
Protein36.81 g
Fibrer6.67 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C18.95 mg
Folat77.65 µg
Järn1.14 mg
Kalcium54.5 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 13,00 kr (per portion)