Nuggetsspett med timjandoftande pommes frites och örtdipp

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Nuggets lax grön jalapeno 1 kg 161054141
    Bakpotatis 10 st 495
    Rapsolja 55 g 461601
    Timjan Ekologisk storköksburk 3 g 110950052
    Creme Fraiche 28% fett 4 dl 360
    Vitlök klyftor 4 st 200
    Dragon 2 g 546
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade 1.5 g 101970052
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Tvätta och skär potatisen i grova stavar. Vänd dem i olja, salt och peppar och tillaga i förvärmd ugn i 20–25 minuter vid 200 °C.

    Tillaga 20 nuggets i ca 18 minuter vid 185 °C. Trä dem sedan på ett litet träspett två och två.

    Smaksätt crème fraîche med pressad vitlök, hackad dragon, salt och peppar.

    Blanda potatisarna med grovhackad timjan och servera omedelbart med heta nuggets och dippsås.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2241.45 kJ
Energi (kcal)536 kcal
Fett26.83 g
Kolhydrater53.79 g
Protein15.32 g
Fibrer4.19 g
Vitamin D0.04 µg
Vitamin C47.45 mg
Folat41.39 µg
Järn0.88 mg
Kalcium30.84 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 15,00 kr (per portion)