Oxragu med pasta

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Penne Vit KRAV(KUNG MARKATTA) 400 g 160726
    Gris sidfläsk rimmat stekt 80 g 107
    Morot sv 2 st 405
    Olivolja extra virgin(DO-IT) 30 g 161607
    Tomatpuré 22% KRAV(KUNG MARKATTA) 15 g 501821
    Lagerblad hink(KOCKENS) 1 g 110690005
    Matlagningsvin Vitt(Druvan) 150 g 7340
    Krossade tomater Konserv KRAV(KUNG MARKATTA) 400 g 501817
    Oregano Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 2 g 110810052
    Rotselleri strimlad 2 kg 50 g 193
    Högrev nöt fett bortskuret 350 g 66
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2.5 g 102060052
    Fänkål malen storköksburk(KOCKENS) 1.25 g 309912
    Lök gul, röd 2 st 397
    Fint salt med jod(JOZO) 4 g 4504
    Köttbuljong ätf 5 dl 444
  • Gör så här

    Tillagning

    1. Skär pancettan/sidfläsket i mindre bitar och knaperstek i het stekpanna med lite olja. Låt torka på hushållspapper.

    2. Skär köttet i mindre bitar. Bryn i het panna med lite smör och olivolja.

    3. Tillsätt finhackad gul lök, finhackad morot och rotselleri i små tärningar. Vänd runt med köttet.

    4. Tillsätt de torra kryddorna – oregano, fänkål, lagerblad och svartpeppar.

    5. Tillsätt tomatpuré, finkrossade tomater och rör om en stund på hög värme. Slå sedan på buljongen och vinet.

    6. Lägg på lock och sänk till låg värme. Låt ragun få puttra ihop cirka 3-4 timmar. Rör om då och då. Smaka av med salt och nymalen peppar.

    7. Tillsätt knaperstekt pancetta/sidfläsket i såsen strax före servering.

    8. Koka pasta, exemplevis Kung Markattas Penne, och servera med något grönt.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2996.06 kJ
Energi (kcal)717.38 kcal
Fett23.34 g
Kolhydrater88.98 g
Protein34 g
Fibrer3.77 g
Vitamin D0.54 µg
Vitamin C7.31 mg
Folat41.14 µg
Järn2.59 mg
Kalcium44.74 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 16,00 kr (per portion)