Oxragu med pasta

-
Ingredienserna
Ingredienser Mängd Beställningsnummer Penne Vit KRAV(KUNG MARKATTA) 400 g 160726 Gris sidfläsk rimmat stekt 80 g 107 Morot sv 2 st 405 Olivolja extra virgin(DO-IT) 30 g 161607 Tomatpuré 22% KRAV(KUNG MARKATTA) 15 g 501821 Lagerblad hink(KOCKENS) 1 g 110690005 Matlagningsvin Vitt(Druvan) 150 g 7340 Krossade tomater Konserv KRAV(KUNG MARKATTA) 400 g 501817 Oregano Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 2 g 110810052 Rotselleri strimlad 2 kg 50 g 193 Högrev nöt fett bortskuret 350 g 66 Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2.5 g 102060052 Fänkål malen storköksburk(KOCKENS) 1.25 g 309912 Lök gul, röd 2 st 397 Fint salt med jod(JOZO) 4 g 4504 Köttbuljong ätf 5 dl 444 -
Gör så här
Tillagning
1. Skär pancettan/sidfläsket i mindre bitar och knaperstek i het stekpanna med lite olja. Låt torka på hushållspapper.
2. Skär köttet i mindre bitar. Bryn i het panna med lite smör och olivolja.
3. Tillsätt finhackad gul lök, finhackad morot och rotselleri i små tärningar. Vänd runt med köttet.
4. Tillsätt de torra kryddorna – oregano, fänkål, lagerblad och svartpeppar.
5. Tillsätt tomatpuré, finkrossade tomater och rör om en stund på hög värme. Slå sedan på buljongen och vinet.
6. Lägg på lock och sänk till låg värme. Låt ragun få puttra ihop cirka 3-4 timmar. Rör om då och då. Smaka av med salt och nymalen peppar.
7. Tillsätt knaperstekt pancetta/sidfläsket i såsen strax före servering.
8. Koka pasta, exemplevis Kung Markattas Penne, och servera med något grönt.