Paella med fisk och limeyoghurt

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Naturell yoghurt 5 l 362
    Limejuice färskpressad 2.5 dl 671403
    Matlagningsvin Vitt(Druvan) 500 g 7340
    Olivolja extra virgin(DO-IT) 700 g 161607
    Saffranspasta mellanburk(KOCKENS) 0 g 97108601
    Kranvatten 13 l
    Alaska Pollock filé MSC 110-170g,(ROYAL GREENLAND) 10.5 kg 134639004
    Schalottenlök 10 st 463
    Paprika röd 15 st 370
    Lagerblad purepak(KOCKENS / LYCKEBY CULINAR AB) 0 g 110690005
    Vitt matris långkorn klibbigt KRAV(KUNG MARKATTA) 4 kg 590323
    Gröna ärter 1.5 l 201
    Vitlök klyftor 5 st 200
    Grönsaksbuljong pulver Ekologisk(KUNG MARKATTA) 260 g 601415
  • Gör så här

    Tillagning

    Fräs lök & vitlök i olja tillsammans ett par minuter. Tillsätt saffran/gurkmeja efter önskemål om smak och färg, på slutet så det går med riset
    Skölj riset, lägg i bleck med buljong samt vin & den frästa löken & lagerblad. Kör i varmluftsugn på reducerad ånga 175 grader i ca 25 minuter utan lock. I lagerblad per bleck.
    Tärna paprikan, tina ärtorna
    Blanda ner paprika & ärtor i riset, ta bort lagerbladet.
    Blanda yoghurt & limejuice smaksätt ev. med salt
    Tillaga fisken enligt anvisningarna på förpackningen

    Servera paella med yoghurt & fisken. Garnera ev med Royal Greenlnads räkor. Smaklig måltid!

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn Klicka här

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1486.11 kJ
Energi (kcal)353.26 kcal
Fett12.53 g
Kolhydrater37.13 g
Protein22.47 g
Fibrer1.15 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C31.76 mg
Folat17.61 µg
Järn0.25 mg
Kalcium17.14 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 8,00 kr (per portion)