Paneng i thaistil med liten grönländsk hälleflundra i kokosmjölk och stekt ris

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Strösocker 4 msk 324
    Kycklingbuljong pulver Ekologiskt(KUNG MARKATTA) 50 g 601411
    Kokosmjölk EKO(KUNG MARKATTA) 2 kg 231810
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    Vitt Basmatiris KRAV(KUNG MARKATTA) 1 kg 590329
    Fisksås(Tra Chang) 60 g 458
    Broccoli 2 st 165
    Grönländsk Hälleflundrafilé 200-400(ROYAL GREENLAND) 1 kg 121179200
    Basilika färsk 30 g 466
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 30 g 841805
    4 msk panengcurry till 10 portioner
    200g osaltade jordnötter till 10 portioner
  • Gör så här

    Tillagning

    Rosta de osaltade jordnötterna i ugnen tills de får en gyllene färg, ca 12 minuter i 180 °C. Låt dem svalna och hacka dem sedan grovt.

    Stek curryn i en gryta i lite olja i ca 3 minuter.

    Tillsätt kokosmjölk, socker, fisksås och buljongtärningar och låt blandningen sjuda i 30 minuter.

    Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och rosta det i en stekpanna i lite olja. Håll riset varmt i ugnen.

    Skär broccolin i buketter och den tinade fisken i lagom stora munsbitar.

    Lägg fisk och broccoli i kastrullen och låt det sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    Strö över jordnötter och grovhackad basilika och servera genast med det stekta riset.

    Jordnötterna kan utelämnas.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3871.52 kJ
Energi (kcal)926.02 kcal
Fett53.16 g
Kolhydrater88.89 g
Protein24.52 g
Fibrer6.58 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C25.44 mg
Folat54.42 µg
Järn0.29 mg
Kalcium23.27 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 26,00 kr (per portion)