Panerad Alaska Pollock med kokossoppa, curry och äpplen

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Alaska Pollock panerad färdigstekt 1.1 kg 154054509
    Kokosmjöl KRAV 3 kg 231810
    Kryddpasta curry 20 g 544
    Kycklingbuljong pulver Ekologiskt 30 g 601411
    Äpple rött typ röd aroma 675 g 413
    Sockerärter 500 g 478
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade 1.5 g 101970052
    10 limeblad till 10 portioner 0
    ev färsk koriander 0
  • Gör så här

    Tillagning 

    Låt fisken tina på ett galler eller liknande.

    Koka upp kokosmjölken med limeblad och buljong. Smaka av med röd currypasta, salt och peppar.

    Skär äpplen i klyftor och snitta ärtorna grovt.

    Fördela soppan i tio skålar och lägg i äppelklyftor och ärtor. Servera omedelbart tillsammans med fisken och strö gärna över grovt hackad koriander.

    Tips: Fisken kan ev. värmas i ugnen direkt från frysen i ca 9 minuter i 230 °C.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)5305.11 kJ
Energi (kcal)1279.74 kcal
Fett46.77 g
Kolhydrater74.71 g
Protein64.63 g
Fibrer131.6 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C36.64 mg
Folat26.71 µg
Järn0.67 mg
Kalcium32.02 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 23,00 kr (per portion)