Panerad fiskfilé på fänkålssallad med druvor, bulgur och radicchio

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Sprödbakad filé YTF 100-130g MSC 1.15 kg 152129130
    Fänkål hel 500 g 432
    Citron 1 st 382
    Vindruvor blå 500 g 394
    Bulgur Fullkorn Krav 1 kg 6567
    Grönsaksbuljong pulver Ekologisk 30 g 601415
    Kranvatten 2 l
    Raddichio/Rosensallad 2 st till 10 portioner 0
    Vallmofrön blå purepak 15 g
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto 1.5 g 102060052
  • Gör så här

    Tillagning

    Koka vetekornen i buljongen i ca 35 minuter under lock på låg värme.

    Skär fänkålen fint – använd en mandolin eller skärmaskin. Blanda fänkålen med citronsaft, salt och peppar.

    Fisken är färdigstekt, men kan värmas enligt anvisningar på förpackningen.

    Dela druvorna och skär radicchiosalladen/rosensalladen i grova bitar.

    Lägg upp bulgur, fänkål, druvor och radicchiosallad, strö över vallmofrön och lägg den varma fisken ovanpå. Servera direkt.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2914.38 kJ
Energi (kcal)700.83 kcal
Fett20.34 g
Kolhydrater99.81 g
Protein24.76 g
Fibrer8.44 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C11.86 mg
Folat3.32 µg
Järn0.16 mg
Kalcium16.62 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 16,00 kr (per portion)