Panerad flundra med potatissallad och fänkålssallad

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Flundrafilé stekt panerad 70-100g(ROYAL GREENLAND) 1 kg 152709600
    Höstpotatis rå 1.1 kg 395
    Rädisa 200 g 421
    Lök röd 250 g 399
    Blekselleri 70 g 503
    Dill fryst 15 g 169
    Koriander färsk(Chef´s Cut) 10 g 552
    Saft och skal från citron 1 st 382
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 90 g 841805
    Kapris i lag hink(KOCKENS) 70 g 309911
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 1.5 g 101970052
    Fänkål hel 1 kg 432
    Citron pressad 5 cl 382
    Persilja fryst 1 dl 188
    1 msk dijonnaise till 10 portioner
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Lägg de frysta flundrorna på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen.Kan oxå sefveras utan att värmas.

    Tvätta potatisen och koka i vatten med 1,5 msk salt i ca 10–15 minuter (de ska fortfarande ha tuggmotstånd). Häll av potatisen och låt svalna.

    Skölj selleri och rädisor. Skär sellerin i långa remsor med en potatisskalare och rädisorna i tunna skivor. Skär rödlöken i tunna klyftor och hacka kryddörterna grovt.

    Pressa saften från 1 citron i en skål och rör ut med 1 msk dijonnaise. Tillsätt sedan oljan under kraftig omrörning. Smaka av med nymalen peppar och lite salt. Blanda den kalla potatisen med dressingen och de övriga ingredienserna.

    Skölj fänkål och skär i tunna skivor. Blanda med citron och nigellafrön.

    Servera flundrorna med potatissalladen och fänkålssalladen. Garnera ev. med lite dill och lime.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1781.66 kJ
Energi (kcal)425.4 kcal
Fett21.16 g
Kolhydrater43.93 g
Protein12.51 g
Fibrer3.68 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C47.53 mg
Folat37.87 µg
Järn0.76 mg
Kalcium37.16 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 14,00 kr (per portion)