Panerad flundra på ugnsbakade kryddiga speltkorn, purjolök, korinter och sprödstekt lök

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Flundrafilé stekt panerad 70-100g 1 kg 152709600
    Bulgur Fullkorn Krav 1 kg 6567
    Kycklingbuljong pulver Ekologiskt 30 g 601411
    Kranvatten 2 l
    Purjolök 4 st 398
    Russin 200 g 110206
    10 st limeblad till 10 portioner 0
    Apelsin 5 st 381
    10 st kryddnejlikor till 10 portioner 0
    3 st hela kanelstänger till 10 portioner 0
    5 st hela stjärnanis till 10 portioner 0
  • Gör så här

    Tillagning

    Låt fisken tina på ett galler eller liknande.

    Skölj vetekornen och lägg dem i en aluminiumform eller på ett ugnsfast fat.

    Koka upp buljongen med purjolök i skivor, korinter, limeblad, apelsinfiléer, kryddnejlika, kanel och stjärnanis. Häll det över vetekornen och lägg en bit bakplåtspapper över.

    Täck aluminiumformen med foliepapper och tillaga i ugnen i 35 minuter vid 180 °C.

    Servera vetekornen med fisken och ev. limeklyftor och hackad färsk persilja.

    Tips: Fisken kan ev. värmas i ugnen direkt från frysen i ca 9 minuter i 230 °C.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2925.44 kJ
Energi (kcal)695.3 kcal
Fett14.56 g
Kolhydrater110.03 g
Protein24.78 g
Fibrer11.66 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C56.52 mg
Folat64.07 µg
Järn0.79 mg
Kalcium75.46 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 13,00 kr (per portion)