Panerad gulskäddafilé med kaprisvinägrett, stenbitsrom och rökt lax

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Gulskäddafilé dubbel förstekt MSC 1.45 kg 152129160
    Caviar av stenbitsrom MSC svart 200 g 182250403
    Kallrökt lax hel sida skivad 250 g 141310011
    Romansallat 250 g 379
    Lingongrova 360 g 236
    Kapris i lag hink 250 g 309911
    rapsolja 90 g 461601
    Dijonsenap KRAV 35 g 501401
    Lyxhelägg eko BiB 5 kg 180 g 3721000
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto 1 g 102060052
    Citron 2 st 382
  • Gör så här

    Tillagning

    Koka äggen i 8 minuter, skala och dela dem i fyra delar.

    Värm fisken i ugnen i 12–15 minuter vid 200 °C.

    Rosta brödet gyllene i ugnen eller i en stekpanna.

    Blanda 1 dl kaprislag med senap och olja och vispa blandningen noga, så att den går ihop. Smaka av med salt och peppar.

    Skölj romansalladen, skär den i grova bitar och fördela på rostat bröd.

    Lägg fisken på brödet och fördela kapris, äggklyftor, rökt lax i tärningar och stenbitsrom ovanpå. Servera med dressingen. Garnera om du vill med dill- och citronklyftor.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2552.39 kJ
Energi (kcal)607.96 kcal
Fett33.16 g
Kolhydrater43.54 g
Protein31.39 g
Fibrer3.41 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C14.22 mg
Folat24.84 µg
Järn0.16 mg
Kalcium17.74 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 28,00 kr (per portion)