Panerad gulskäddafilé med potatis och persiljesås

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Gulskäddafilé dubbel förstekt MSC 560 g 152129160
    Bakpotatis 2 st 495
    Rapsolja 30 g 461601
    Muskotnöt malen storköksburk 1.5 g 101690052
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade 1.5 g 101970052
    Morot sv 4 st 405
    Smör fett 80 % 20 g 55
    Turkisk Yoghurt Ekologisk 120 g 362
    Dijonsenap 10 g 560086
    Citron 1 st 382
    Persilja fryst 30 g 188
    Gurka inlagd 50 g 273
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto 1.5 g 102060052
  • Gör så här

    Tillagning

    Tillaga fisken enligt ansvisningar på förpackningen.  Skär potatisarna i båtar och koka dem i 8-9 minuter och ta upp dem ur det varma vattnet.

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn, klicka här.

    Vänd dem i rapsolja, muskot och vitpeppar. Tvätta morötterna och ånga dem i smör under c:a 5-6 minuter.

    Rör yoghurt tillsammans med senap, salt, citronsaft och citronskal samt massor av persilja. Såsen är kall och jättegod! Ha inlagd gurka som tillbehör

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2463 kJ
Energi (kcal)588.87 kcal
Fett31.51 g
Kolhydrater51.12 g
Protein20.9 g
Fibrer5.55 g
Vitamin D0.03 µg
Vitamin C58.05 mg
Folat59.33 µg
Järn0.91 mg
Kalcium65.83 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 16,00 kr (per portion)