Panerad rödspätta med citronpeppar på kryddig isbergssallad, ärter och mango

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Rödspättafilé MSC stekt panerad (ROYAL GREENLAND) 850 g 152709500
    Isbergssallat 2 st 375
    Sambal Oelek 3 msk 352
    Kranvatten 2 dl
    Kycklingbuljong pulver Ekologiskt(KUNG MARKATTA) 5 g 601411
    Gröna ärter frysta 500 g 201
    Mogen mango 2 st 260
    Chili röd 1 st 168
    Vitlök klyftor 3 st 200
    Persilja 30 g 189
    Citron 4 st 382
    Svartpeppar hel EKO Fairtrade (KOCKENS) 3 g 101810052
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Citronpeppar Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 2 g 97010952
    0,5 dl citronolja till 10 portioner
  • Gör så här

    Metod

    Häll kokande vatten över ärtorna och låt dem och dra 10 min.

    Skär mangon i tärningar och blanda med finhackad chili, krossad vitlök, citronolja och hackad persilja.

    Tillsätt avrunna ärtor och persilja och smaka av med salt och peppar.

    Rör ihop buljong och sambal oelek. Skär salladen i grova bitar och blanda försiktigt med buljongen. Förvara salladen i kylskåp fram till servering.

    Hacka finrivet citronskal från 4 citroner med svartpeppar och lite salt.

    Tillaga den frysta fisken enligt anvisningarna på förpackningen. Ta ut fisken när det är 7 minuter kvar av tillagningstiden och krydda med citronpeppar. Laga sedan färdigt fisken. Fisken är stekt och kan serveras kall.

    Servera omedelbart med isbergssalladen och mangosallad, komplettera eventuellt med potatis.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1207.02 kJ
Energi (kcal)288.18 kcal
Fett10.04 g
Kolhydrater32.41 g
Protein13.53 g
Fibrer4.46 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C68.74 mg
Folat112.08 µg
Järn1.08 mg
Kalcium57.34 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 13,00 kr (per portion)