Panerad rödspätta på fänkål med apelsiner och linser

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Apelsin 10 st 381
    Kranvatten 5 dl
    Dragon storköksburk 2 g 110660052
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto 2 g 102060052
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Kycklingbuljong pulver Ekologiskt 9 g 601411
    Fänkål sv 3 st 432
    Röda linser KRAV 1 kg 500378
    Gröna Linser KRAV 1 kg 500302
    Rödspättafilé MSC stekt panerad 850 g 152709500
  • Gör så här

    Tillagning

    Tina fiskfiléerna.

    Skär apelsinerna i filéer, pressa ut juicen och spar den.

    Skär fänkålen fint (använd ev. en mandolin) och vänd den sedan med apelsinjuice och apelsinfiléer.

    Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen och häll sedan av vattnet. Lägg dem i kastrullen med buljongen och värm upp. Smaka av med salt och peppar. Ta bort kastrullen från värmen och vänd försiktigt i fänkålsblandningen och färsk dragon.

    Servera genast med rödspättorna.

    Filéerna kan även värmas direkt från frysen i ugnen i ca 9 minuter i 230 °C.

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn, klicka här.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3890.5 kJ
Energi (kcal)924.95 kcal
Fett12.61 g
Kolhydrater132.43 g
Protein60.71 g
Fibrer40.71 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C116 mg
Folat54.97 µg
Järn2.29 mg
Kalcium121.75 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 18,00 kr (per portion)