Panerade fiskfiléer av plattfisk på stekt gnocchi med ricotta och broccolipesto

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Sprödbakad filé YTF 100-130g MSC 1.15 kg 152129130
    Gnocchi, okokt 2 kg 590
    Ricotta i skål 500 g 533
    Dill fryst 30 g 169
    Broccoli 2 st 165
    Parmesanost hårdost riven fett 30% 200 g 37
    Hasselnötter KRAV 100 g 110221
    Citron pressad 2 msk 382
    rapsolja 20 g 461601
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto 1 g 102060052
  • Gör så här

    Tillagning

    Skär broccolin i buketter och förväll i 6 minuter i saltat vattnet. Mixa broccolin med parmesan och nötter och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

    Blanda ricottaosten med hackad dill och smaka av med salt och peppar.

    Fisk är färdigstekt, men kan med fördel värmas enligt instruktionerna på förpackningen.

    Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen och stek den sedan gyllene.

    Servera den varma fisken med stekt gnocchi, ricottaost och pesto.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)5365.43 kJ
Energi (kcal)1289.89 kcal
Fett40.03 g
Kolhydrater175.89 g
Protein51.73 g
Fibrer8.18 g
Vitamin D0.04 µg
Vitamin C28.99 mg
Folat79.86 µg
Järn3.56 mg
Kalcium370.48 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 22,00 kr (per portion)