Pankohälleflundra på varm spenatsallad med svamp och fetaost

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Fint salt med jod(JOZO) 4 g 4504
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 50 g 841805
    Fetaost fett 25% 500 g 455
    BiB Äggula utan konservering(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 100 g 3742000
    Liten hälleflundrafilé MSC 200-400g(ROYAL GREENLAND) 1.2 kg 121135201
    Belugalinser EKO(URTEKRAM) 500 g 500372
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 3 g 102060052
    Gröna Linser Eko(KUNG MARKATTA) 500 g 500302
    Parmesanost hårdost fett 30% 100 g 37
    Spenat 1 kg 161
    Champinjoner 500 g 158
    Caviar av Stenbitsrom MSC röd(ROYAL GREENLAND) 250 g 182250404
    100g pankoströbröd till 10 portioner
    10 kvistar timjan till 10 portioner
  • Gör så här

    Tillagning

    Koka linserna enligt anvinsningarna på förpackningen, skölj dem i kallt vatten och ställ dem åt sidan.

    Blanda pankoströbrödet med hackad timjan och fint riven parmesanost, och krydda med salt och peppar.

    Skär den tinade hälleflundran i mindre bitar à ca 50 g. Doppa den ena sidan av bitarna i äggula och sedan i pankoblandningen.

    Stek fiskarna på den panerade sidan i olja i en stekpanna i 2 minuter och lägg dem sedan på bakplåtspapper i en aluminiumform.

    Tillaga fisken i ugnen i 5 minuter i 165 °C.

    Dela svamparna på mitten och stek dem i olja i en stekpanna på hög värme i 5 minuter. Tillsätt linserna och värm dem väl. Tillsätt spenat och smaka av med salt och peppar.

    Pynta med röd stenbitsrom och servera genast med den varma hälleflundran och bitar av fetaost.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3490.3 kJ
Energi (kcal)831.1 kcal
Fett38.85 g
Kolhydrater39.52 g
Protein60.46 g
Fibrer26.9 g
Vitamin D0.1 µg
Vitamin C46 mg
Folat224.6 µg
Järn2.26 mg
Kalcium356.85 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 36,00 kr (per portion)