Parmesan- och citruspanerad flundra på sprödstekt potatis och purjolök med tomat

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Flundrafilé stekt panerad 70-100g(ROYAL GREENLAND) 850 g 152709600
    Bakpotatis 10 st 495
    Purjolök 8 st 398
    Kycklingbuljong pulver Ekologiskt(KUNG MARKATTA) 5 g 601411
    Kranvatten 2 dl
    Tomater soltorkade 100 g 282
    Timjan Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 2 g 110950052
    Vitlök klyftor 4 st 200
    Parmesanost hårdost fett 30% 50 g 37
    Citron 2 st 382
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 20 g 841805
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
  • Gör så här

    Metod

    Skölj purjolöken och skär i ca 10 cm stora bitar som du lägger sida vid sida i en aluminiumform.

    Hacka tomaterna fint och blanda med timjan och krossad vitlök.

    Fördela blandningen över purjolöken och häll över buljongen. Tillaga i ugn i 20 minuter vid 200 °C.

    Skär potatisen i mycket tunna skivor på en mandolin. Lägg skivorna omlott i rad på en bakplåt med bakpapper. Pensla med olja och krydda med salt och peppar. Grädda i en förvärmd ugn i 16 minuter i 200°C.

    Tillaga flundran enligt anvisningarna på förpackningen. Ta ut fisken när det är 7 minuter kvar av tillagningstiden och strö över finrivet citronskal och parmesanost Tillaga fisken färdig.

    Servera omedelbart med sprödstekt potatis och ångkokt purjolök.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1888.45 kJ
Energi (kcal)451.7 kcal
Fett15.56 g
Kolhydrater57.68 g
Protein15.96 g
Fibrer7.39 g
Vitamin D0.01 µg
Vitamin C80.47 mg
Folat113.66 µg
Järn1.45 mg
Kalcium130.29 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 11,00 kr (per portion)