Pasta med valnötter och parmesan

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Fusilli/Spirelli Fullkorn KRAV(KUNG MARKATTA) 250 g 160716
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    Persilja finklippt 20 g 188
    Parmesanost hårdost riven fett 30% 50 g 37
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 28 g 841805
    Valnötsbitar Ekologiska(KUNG MARKATTA) 100 g 110213
    Vitlök klyftor 1 st 200
    Matlagningsgrädde sojabaserad kylv(ALPRO SOJA) 150 g 541460
  • Gör så här

    Vardagsrätt med lyxfaktor, rostade valnötter ger det där lilla extra. Strö rikligt med persilja över innan servering!

    Så här gör du:

    1. Rosta valnötterna i en stekpanna tills det börjar dofta av nötterna, var försiktig så att de ej bränns.
    2. Krossa vitlöksklyftan.
    3. Lägg 3/4 av valnötterna i en mixer, tillsammans med vitlöken och parmesanosten och olivoljan. Tillsätt sojagrädden.
    4. Mixa tills konsistensen är jämn och krämig. krydda med salt och peppar.
    5. Koka pastan efter anvisningarna på paketet. Spara lite av pastavattnet.
    6. Lägg över pastan i en stor skål. Stänk lite olivolja över för att hindra att pastan klibbar ihop.
    7. Om valnötssåsen är för tjock, blanda i lite av det sparade pastavattnet. Blanda såsen med pastan.

    Vid servering: Hacka resten av valnötterna grovt och strö dem över pastan tillsammans med lite mer parmesanost och hackad persilja.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2418.74 kJ
Energi (kcal)575.14 kcal
Fett32.93 g
Kolhydrater51.58 g
Protein17.65 g
Fibrer5.57 g
Vitamin D0.03 µg
Vitamin C9.26 mg
Folat10.17 µg
Järn0.31 mg
Kalcium190.41 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 12,00 kr (per portion)