Pasta Puttanesca

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 15 g 841805
    Fusilli/Spirelli Fullkorn KRAV(KUNG MARKATTA) 400 g 160716
    Persilja 15 g 189
    Kapris i lag hink(KOCKENS) 50 g 309911
    Kalamataoliver KRAV med kärna(KUNG MARKATTA) 205 g 841802
    Vitlök klyftor 2 st 200
    Krossade tomater KRAV(KUNG MARKATTA) 400 g 501817
    Basilika Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 3 g 110900052
    Parmesanost hårdost fett 30% 100 g 37
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Lök gul, röd 1 st 397
  • Gör så här

    Så här gör du:

    1. Koka pastan enl. anvisningarna på paketet.
    2. Finhacka löken och skär vitlöksklyftorna i tunna skivor.
    3. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs löken och vitlöken på medelvärme i ca 5 minuter.
    4. Tillsätt tomaterna.
    5. Låt puttra på låg värme i 20 minuter under lock.
    6. Hacka persilja och basilika och krossa kaprisen lite lätt.
    7. Tillsätt de färska kryddorna, oliver och kapris.
    8. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
    9. Blanda den kokta pastan med tomatsåsen.
    10. Toppa med riven parmesan.

    Receptet är skapat av Helena Olsson för Kung Markatta.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2796.02 kJ
Energi (kcal)661.5 kcal
Fett23.9 g
Kolhydrater83.27 g
Protein25.6 g
Fibrer9.42 g
Vitamin D0.05 µg
Vitamin C8.99 mg
Folat13.74 µg
Järn0.45 mg
Kalcium366.92 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 16,00 kr (per portion)