Pavlova

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Vanillinsocker kartong(KOCKENS) 3 g 55009303
    Strösocker 3 dl 324
    Majsmjöl gult u groddar el polenta 1 tsk 341
    Vispgrädde 40% 1L KRAV 3 dl 363
    Fint salt med jod(JOZO) 1 g 4504
    Jordgubbar 500 g 246
    Vitvinsvinäger 6%(Druvan) 2.5 g 550657
    BiB Äggvita utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 222 g 3772000
  • Gör så här

    Så här gör du:

    Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vispa äggvitorna med saltet till hårt skum, forsätt vispa och tillsätt hälften av sockret efterhand. Tillsätt vinäger, sikta ner vaniljsocker och majsmjöl. Vänd ner resterande socker.

    Bred ut marängsmeten i formen, och låt den gå upp mot formens kanter.

    Grädda på nedre falsen i 150 grader i ca 20 minuter. Sänk sedan värmen till 115 grader och låt den stå i 1-1,5 timme, eller tills marängen känns fast. Kanten på formen kan avlägsnas mot slutet av gräddningen.

    Låt Pavlovan svalna.

    Fyll den med exempelvis vaniljglass, vispgrädde och jordgubbar.

    Tips: Variera bär efter säsong och tillgång.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1288.79 kJ
Energi (kcal)307.72 kcal
Fett14.99 g
Kolhydrater38.71 g
Protein3.92 g
Fibrer1.21 g
Vitamin D0.03 µg
Vitamin C38.15 mg
Folat56.9 µg
Järn0.23 mg
Kalcium39.5 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Lantägg
Beräknad pris ca. 3,00 kr (per portion)