Persiljebakad hälleflundrafilé med krämig risotto, fänkål och persiljeolja

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Smör fett 80 % 60 g 55
    Bladpersilja 10 g 189
    Ströbröd 25 g 472
    Parmesanost hårdost fett 30% 50 g 37
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade 1 g 101970052
    Schalottenlök 4 st 463
    Korngryn kokta hemlagade 100 g 573
    Kycklingbuljong pulver Ekologiskt 5 g 601411
    Kranvatten 5 dl
    Mascarpone 15 g 574
    Gräslök fryst hackad 10 g 170
    Fänkål hel 400 g 432
    Oliver svarta utan kärna 200 g 454
    Schalottenlök 1 st 463
    Persilja fryst 10 g 188
    1 dl vindruvskärnolja till 4 portioner 0
    Grönländsk Hälleflundrafilé 200-400 500 g 121135201
    Tomat 2 st 365
  • Gör så här

    Tillagningsanvisningar

    Salta och peppra fisken. Lägg i det rumstempererade smöret i en matberedare med persilja och mixa samman. Tillsätt ströbröd och ost. Gnid in fisken med persiljeblandningen och tillaga fisken i ugn i 10-12 min i 160°C. 

    Tillagningsanvisningar för fisken för dig som använder Rationalugn klicka här

    Risotto på korngryn: Hacka fyra schalottenlökar och stek dem lätt i lite olja utan att de tar färg. Tillsätt korngryn och buljong och koka tills grynen är färdiga i ca 30 min. Vänd ihop korngryn med ost, smör och gräslök och smaka av med nymalen salt och peppar. 

    Fänkål: Dela fänkålen på hälften och skär varje halva i fyra långa bitar. Dela tomaterna i fyra delar, ta bort alla kärnor och skär köttet i små tärningar. Hacka en schalottenlök och de svarta oliverna i stora bitar. Ångkoka fänkålen i saltat vatten i ca 8 min. Tillsätt resten av ingredienserna. Värm allt och smaka av med salt och peppar. 

    Persiljeolja: Skölj persiljan noga och blanchera den snabbt i kokande vatten och kyl sedan i isvatten. Krama fukten ur persiljan och blanda den med oljan. Låt persilja rinna av genom en fin sil och använd bara det översta lagret av ren olja som samlats på toppen när den har stått lite. 
    Krydda med fint salt. 

    Lägg upp korngryn på tallriken, fänkålen vid sidan om, lägg upp fisken på korngrynen och häll oljan runt om. 

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2219.25 kJ
Energi (kcal)531.08 kcal
Fett42.42 g
Kolhydrater14.27 g
Protein24.41 g
Fibrer4.18 g
Vitamin D0.19 µg
Vitamin C19.95 mg
Folat31.73 µg
Järn1.51 mg
Kalcium271.47 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 30,00 kr (per portion)