Pulled pork med tillbehör

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Lök gul, röd 2 st 397
    Vitlökspeppar storköksburk(KOCKENS) 5 g 97000152
    Chilimix purepak(KOCKENS) 5 g 309819
    Chili Flakes storköksburk(KOCKENS) 2 g 100490003
    Fint salt med jod(JOZO) 19 g 4504
    Persilja finklippt 40 g 188
    Ketchup pipflaska(Johnnys) 130 g 580200
    Farinsocker 23 g 436
    Vitt bröd vatten typ pitabröd fibrer ca 3,5% 600 g 358
    Paprika Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 6 g 12056,052
    Gris fläskkarré rå 1.25 kg 70
    Oregano Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 6 g 110810052
  • Gör så här

    Tillagning

    1. Blanda alla torra ingredienser. Gnid in fläskkarrén med kryddorna. Lägg den i en smord ugnssäker form.

    2. Skala och klyfta lökarna. Fördela ketchup och lök runt steken. Täck formen med folie.

    3. Ställ in formen i 125 °C t ex på kvällen innan du går och lägger dig så är den färdig på morgonen, eller på morgonen till kvällen 8-9 timmar. Låt den svalna under folie och dra ut köttet med hjälp av en gaffel. Serveras ljummen. Tips! Använd skyn till att doppa köttet i.

    4. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll med pulled pork och valfria tillbehör.

    Förslag på tillbehör:

    Hickorysås, skivade tomater, coleslaw, sallad, avokado, skivad rödlök

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1716.92 kJ
Energi (kcal)410.57 kcal
Fett15.04 g
Kolhydrater39.29 g
Protein27.92 g
Fibrer2.51 g
Vitamin D0.71 µg
Vitamin C8.76 mg
Folat30.69 µg
Järn2.72 mg
Kalcium44.96 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 13,00 kr (per portion)