Quinoasallad med aprikos & mandel

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Röda Kidneybönor EKO(KUNG MARKATTA) 400 g 161806
    Citron pressad 2 msk 382
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Dijonsenap KRAV(KUNG MARKATTA) 11 g 501401
    Eko blomsterhonung(LUNE DE MIEL) 12 g 025527
    Aprikoser torkade osvlavlade KRAV(KUNG MARKATTA) 60 g 110201
    Pumpafrön KRAV(KUNG MARKATTA) 30 g 500356
    Sötmandel KRAV(KUNG MARKATTA) 35 g 428
    Kranvatten 6 dl
    Quinoa Vit Krav(KUNG MARKATTA) 240 g 500355
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 1.5 g 102060052
    Grönsaksbuljong pulver Ekologisk(KUNG MARKATTA) 9 g 601415
  • Gör så här

    Proteinrik sallad med quinoa och kidneybönor. Härlig sötma från aprikoser, tuggmotstånd från pumpafrön och sötmandlar, allt ihoprört i en smakrik dressing.

    Så här gör du:

    1. Koka quinoa i grönsaksbuljong i ca 20 min och låt svalna.
    2. Rör ihop citronjuice, honung och senap och tillsätt bönorna.
    3. Blanda ner i quinoan tillsammans med övriga ingredienser.
    4. Smaka av med salt och peppar. 

    Servera gärna med ekologisk ruccola och babyspenat.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2067.63 kJ
Energi (kcal)490.33 kcal
Fett12.93 g
Kolhydrater72.53 g
Protein20.01 g
Fibrer9.81 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C3.41 mg
Folat1.71 µg
Järn0 mg
Kalcium6.48 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 10,00 kr (per portion)