Rågbröd med västerbottensost, kallrökt skinka och pickles

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Äkta majonnäs PET-burk(Kavli / O. Kavli AB) 100 g 211050
    Trädgårdskrasse 2 g 465
    Kallrökt skina 160 g 110
    Pepparrot, riven 4 g 467
    Riven Wästerbottenost 40 g 510
    Morot skalad 1 st 405
    Fint salt med jod(JOZO) 2 g 4504
    Palsternacka SV 1 st 185
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    Strösocker 90 g 324
    Kranvatten 1.5 dl
    Gurk Relish(Bähncke) 80 g 150624
    Vitvinsvinäger 6%(Druvan) 50 g 550657
    Kornelle(PÅGEN) 125 g 226
    Lagerblad purepak(KOCKENS / LYCKEBY CULINAR AB) 3 g 110690005
    Pickles
  • Gör så här

    Tillagning

    1.Blanda västerbottensost, pepparrot och majonnäs.

    2.Salta och peppra.

    3.Fördela röran på brödet.

    4.Lägg på skinkan och pickles.

    5.Dela och lägg på saltgurkan.

    6.Garnera med krasse.

    Pickles

    1.Koka upp vinäger, socker och vatten tills sockret är löst.

    2.Skär rotfrukterna i mindre bitar. Koka dem med lagerbladen. Låt svalna.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1983.21 kJ
Energi (kcal)474.91 kcal
Fett25.52 g
Kolhydrater46.46 g
Protein14.18 g
Fibrer3.37 g
Vitamin D0.02 µg
Vitamin C6.88 mg
Folat28.05 µg
Järn0.4 mg
Kalcium86.42 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 7,00 kr (per portion)