Räkor med avokadopannacotta

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Räkor XL i lake MSC 100-200(ROYAL GREENLAND) 400 g 107150000
    Avokado 4 st 257
    Creme Fraiche 28% fett 50 g 360
    Gelatinpulver purepak(KOCKENS) 6 g 83760
    Citron 1 st 382
    Kornelle(PÅGEN) 120 g 226
    Salt, Jozo m jod 1 kg 0 g 8004894
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 0 g 102060052
  • Gör så här

    Tillagning

    Mixa avokadorna. Värm crème fraîche i en panna och smält blötlagda gelatinblad i den.

    Blanda crème fraîche, citronsaft och mixad avokado och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i små glas och ställ dem i kylskåpet tills innehållet stelnat något.Skär dagsgammalt bröd i tunna skivor och rosta i ugnen vid 125 °C i ca 20 min. Strö ev. över lite salt.

    Servera med räkor och frasiga rågbrödstoast.

    Receptet med räkor och avokado är en enkel maträtt som lämpar sig fantastiskt som förrätt.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1814.63 kJ
Energi (kcal)431.07 kcal
Fett29.92 g
Kolhydrater17.18 g
Protein20.76 g
Fibrer8.4 g
Vitamin D0.01 µg
Vitamin C19.86 mg
Folat143.5 µg
Järn0.36 mg
Kalcium31.1 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 35,00 kr (per portion)